ONTDEK ONS TEAM VAN VERPLEEGKUNDIGEN & ZORGKUNDIGEN 

De zorg voor onze patiënten staat natuurlijk centraal bij VIP Thuisverpleging. En daarvoor hebben wij in de loop der jaren een fantastisch team van verpleegkundigen en zorgkundigen verzameld. Wij stellen hen hieronder een voor een aan u voor. Als u nog iets wilt vragen over onze verpleegkundigen of onze diensten, dan kunt u Sofie Hendrickx van VIP Thuisverpleging steeds contacteren.

SOFIE HENDRICKX

SPECIALITEIT:

Postgraduaat palliatieve
Postgraduaat management in de thuiszorg

VOORGESCHIEDENIS:

3 jaar op de medische dienst van Zevenbergen, 5 jaar als hoofd van een verzorgende groep in Zevenbergen. Wat ik daar heb meegekregen is nu van onschatbare waarde binnen mijn job! Als kind steeds mee geweest met de vakanties van de ziekenkas, vader was één van de bezielers van de vakanties voor personen met een beperking… Als monitrice , als hoofdmonitrice mee geweest en dan nog jaren als verpleegkundige met Kazou op de vakanties voor personen met een beperking…  Gestart met VIP-thuisverpleging in juli 2011… Ondertussen zijn we al een hele VIP geworden… We hebben al heel wat bijscholingen gevolgd, bij de kinesisten van Monnikenheide en Zevenbergen, hanteringstechnieken, SMOG,…

HOBBY’s:

Het lijkt alsof ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken ;-) Mijn vrije tijd spendeer ik het liefst met mijn dochter… Samen spelen, samen fietsen, samen op uitstap… Op stap met de vrienden, iets gaan drinken of eten of eens goed uitgaan… Samen zijn met mijn familie! Genieten van’t goei leven! Ook onze VIP bootcamp kan niet ontbreken in mijn wekelijkse planning!

LIEVELINGSETEN: 

Frietjes van de frituur! 

BESTE VIP-EIGENSCHAP:

De haan in het kiekekot ;-)

BRAM DESIMPELAERE

SPECIALITEIT:

Sociaal Verpleegkundige, SRH (systematisch rehabiliterend handelen),  Opleiding psychose-zorg, Opleiding communicatie bij psychiatrische patiënten

Postgraduaat management in de thuiszorg

VOORGESCHIEDENIS:

Ik ben al van mijn 12 jaar gebeten door personen met een beperking. Door een kookactiviteit in een voorziening voor mensen met een beperking wist ik dat dit mijn roeping was. Op mijn 15 jaar heb ik een cursus monitor gevolgd specifiek voor mensen met een beperking. Vanaf dan ging ik jaarlijks mee op kamp met Kazou ( Kemmel, Westmalle). 10 dagen verlof spendeerde ik met veel liefde voor de kampen. Ik werkte intussen in een voorziening voor mensen met een mentale beperking en gestabiliseerde psychiatrische stoornis. De kampen werden ook de vakanties met het gezin. Na een 7 tal jaar werken als opvoeder ben ik me gaan omscholen tot verpleegkundige. Sinds 2014 werk ik met geweldig veel liefde bij de VIP en wil ik nooit meer iets anders doen

HOBBY’S:

Ik adem muziek. Ik heb mijn eigen band en heb met enkele vrienden een platenlabel. Daarna durf ik wel zeggen dat mijn tweede grootste passie mijn werk is… Ook het gezin (twee geweldige zonen en plus zonen en een fantastische vriendin) krijgen al de rest van mijn tijd… Aja ik ben ook een grote tattoo-lover :)

LIEVELINGSETEN:

Hoe heter hoe beter! 

BESTE VIP-EIGENSCHAP:

Humor is mijn bijnaam, ik maak grapjes en glijd over een banaan. Ik hou van de glimlach van alles mensen, meer kan je mij niet toewensen :-) 

SOFIE GONTIER

SPECIALITEIT:

Verpleegkundige met specialisatiejaar mensen met een beperking

VOORGESCHIEDENIS:

Ik ben voor het eerst in contact gekomen met mensen met een beperking door mijn stage bij de VIP, ik vond hun werking geweldig en wist meteen: 'hier wil ik werken!'. Sinds februari 2018 ben ik een vipke :-) 

HOBBY'S:

Pintjes drinken met vrienden, padellen, de wekelijkse vip bootcamp, reisjes maken en meter/tante zijn voor mijn oogappeltjes. 

LIEVELINGSETEN:

Alles met pasta! 

BESTE VIP-EIGENSCHAP:

Mopjes tappen 

EVELIEN ENGELEN

SPECIALITEIT:

Verschillende bijscholingen in verband met palliatieve zorgen.

VOORGESCHIEDENIS:

Mijn passie voor personen met een beperking is begonnen toen ik voor de eerste keer meeging als moni met deze doelgroep. Sindsdien ga ik trouw elk jaar mee naar de Kemmelberg! In het begin enkel als monitor, nu sta ik paraat als verpleegkundige.

Tijdens mijn opleiding had ik de kans om stage-ervaring op te doen bij personen met een zware fysieke beperking en op een palliatieve eenheid. Mijn laatste drie maanden stage heb ik gedaan in Nicaragua. Daar heb ik beslist om het VIP-team te gaan vergezellen.

HOBBY’s:

 • Kazou (met grote voorliefde voor de Kemmelberg)
 • Grote dierenvriend
 • Kleine en grote reisjes maken
 • Koken uit de wereldkeuken en dit dan ook smakelijk opeten!

LIEVELINGSETEN:

Alles zonder tomaten :-) 

BESTE VIP-EIGENSCHAP:

Ideale knuffelhoogte 

Lauren Segers

SPECIALITEIT:

3de specialisatie jaar verpleegkunde voor personen met een beperking 

VOORGESCHIEDENIS:

In het middelbaar heb ik de opleiding schoonheidsverzorging gevolgd. Toen deze opleiding was afgerond wilde ik nog verder. De keuze was snel gemaakt om iets binnen de zorg te doen. Ik besloot de opleiding verpleegkunde te volgen.  Doorheen mijn stages had ik voor mezelf al de beslissing genomen om niet binnen de acute zorg maar wel binnen de chronische zorg mijn weg te zoeken. Mijn liefde voor personen met een beperking is ontstaan tijdens een kennismakingsdag in het Gielsbos. Hierdoor heb ik in mijn laatste jaar gekozen voor de specialisatie personen met een beperking. Mijn stages in Pulderbos, OC Clara Fey en de VIP’s hebben nogmaals bevestigd dat ik de juiste keuze had gemaakt.  Daarom was ik enorm blij om deel te mogen uitmaken van die fantastisch team! 

HOBBY'S:

koken, reizen, fitnessen, padellen, met vrienden afspreken, Netflix kijken, een gezellig avondje spenderen met familie.

LIEVELINGSETEN: 

Alle gerechten waar een rood pepertje of 2 inzit

BESTE VIP-EIGENSCHAP:

Bij mij veranderd al snel het insmeren van droge huidjes in een zaaaaaalige massage! :-)

ELLEN HOFMANS

SPECIALITEIT:

 • Vroedkundige
 • borstvoeding en tepelproblemen (opleiding vroedkunde)
 • reanimatie van baby en kinderen.

VOORGESCHIEDENIS:

Nadat ik op mijn 16de vakantiewerk gedaan had bij mijn papa op de boekhouding wist ik 1 ding heel erg zeker... dat zou ik nooit of nooit worden. Ik heb mensen rond me nodig, een klappeke en veel beweging. Op school volgde ik de richting gezondheids -en welzijnswetenschappen en daarmee werden de eerste stappen richting de zorg gezet.  Ik had een enorme voorliefde voor baby’s en alles wat met jonge kinderen te maken had en startte dan ook vol overtuiging de richting vroedkunde.  Mijn opleiding sloot ik af met een buitenlandse stage in Tanzania. Iets wat me als persoon maar ook als vroedkundige/verpleegkundige gemaakt heeft tot de Ellen die ik nu ben.  Hierna was ik klaar voor het werkveld en was er vol van overtuigd dat dat als vroedvrouw zou zijn. Maar het draaide anders en ik starte als thuisverpleegkundige bij het wit gele kruis. Al snel bleek ook thuisverpleging me wel te liggen. Dicht contact, een hechte band... maar toch bleef vroedkunde mijn droom.  In mijn 5 jaar als thuisverpleegkundige kwam ik op DVC Zevenbergen voor de eerste keer in contact met mensen met een beperking en met de VIP. Iets heel nieuws voor mij toen, vermits ik daar geen ervaring mee had. Maar al heel snel bleek dat er naast kinderen en baby’s nog een week plekje was in mijn hart.  Ondertussen werk ik van 2016 bij de vip. En daar ben ik nog elke dag enorm blij om!!


HOBBY’s:

 • supporteren voor Lierse
 • Mama zijn voor mijn kindjes; Natan & Paulien
 • Baasje zijn voor mijn honden; Indi en Jana
 • Ontbijtje, Shoppen, terrasje, …
 • Padellen

LIEVELINGSETEN:

Krieken met frikandellen en witloofrollekes in den oven met kaassaus. 

BESTE VIP-EIGENSCHAP:

Badjes met veel geurtjes en schandalig veel schuim! :-) 

HANNELORE JORDAENS

SPECIALITEITEN:

Veel bijscholingen rond verslaving . Bijscholingen rond basale stimulatie

VOORGESCHIEDENIS:

 • 3 jaar psychiatrisch verpleegkundige
 • 2 jaar verpleegkundige Zevenbergen Ranst
 • Sind maart 2017 vip verpleegkundige

HOBBY's:

 • wandelen,
 • reizen
 • GENIETEN!

LIEVELINGSETEN:

Pannenkoeken met goe veel slagroom (en als't kan nog een bolletje ijs) 

BESTE VIP-EIGENSCHAP:

Vele repertoires meezingen, zet iets op en ik zing mee! 

LIEN GOYVAERTS

SPECIALITEIT:

 • psychiatrie

VOORGESCHIEDENIS:

 • 8 jaar PAAZ Lier, 7 jaar zelfstandig thuisverpleegkundige,
 • sinds juni 2017 zelfstandig VIP-thuisverpleegkundige

HOBBY’s:

 • schilderen,
 • tekenen
 • creatief bezig zijn
 • mijn moestuintje
 • genieten van't goei leven met de mensen die ik graag zie

LIEVELINGSETEN:

Goei pikante chili con carne met zure room en guacamole 

BESTE VIP-EIGENSCHAP: 

Baardjes scheren, zo glad als babybilletjes 

MELANIE VAN DEN BULCK

SPECIALITEIT:

 • Eind richting 3de specialisatiejaar verpleegkunde voor personen met een beperking.

VOORGESCHIEDENIS:

 • afgestudeerd in 2014 als verpleegkundige,
 • 1 jaar zelfstandige thuisverpleging gedaan regio Nijlen.
 • Sinds 2014 werkende bij de VIP als zelfstandige verpleegster.

HOBBY’s:

Vroeger altijd gevoetbald (jammer genoeg mee moeten stoppen) , nu nog wat met de koersfiets rijden en gaan fitnessen.  Ik speel graag gezelschapspelletjes/ kaart ook wel eens graag, naar de cinema gaan, lekker gezellig iets gaan eten en drinken hoort er ook bij.

LIEVELINGSETEN: 

Chili con carne, zelfgemaakte lasange of pasta, zolang het maar gene komkommer is :-) 

BESTE VIP-EIGENSCHAP:

Ze laten genieten en zien lachen! Als er een parfummeke aanwezig is heb ik het altijd gezien. 

TOM VAN CAUWENBERGH

SPECIALITEIT:

 • Eind richting 3de specialisatiejaar verpleegkunde voor personen met een beperking. 
 • Bijscholing het verzorgen en steken van een PEG sonde.
 • Een aantal bijscholingen over algemene wondzorg.

VOORGESCHIEDENIS

 • Middelbaar onderwijs verzorging en 7de specialisatie jaar zorgkundige. 
 • Hier aansluitend 3 jaar en half gegradueerde verpleegkundige (HBO5 verpleegkundige) gedaan, met 3de jaar specialisatie verpleegkundige voor personen met een beperking.
 • Na mijn opleiding in februari 2014 zelfstandige thuisverpleegkundige geworden en collega geworden bij de VIP THUISVERPLEGING!!

HOBBY’s

 • Filmpje meepikken in de cinema
 • Gaan zwemmen
 • Fitnessen
 • Genieten van het leven
 • Uitstapjes doen met vrienden en familie

LIEVELINGSETEN: 

Spaghetti bolognaise en enchilada. 

BESTE VIP-EIGENSCHAP:

Rustige zorg bieden op het tempo van de gasten met een brede glimlach! 

INGE ZEGERS

VOORGESCHIEDENIS:

Afgestudeerd als zorgkundige. 5 jaar in een rusthuis gewerkt en dan 5 jaar thuiszorg. Nadien terug de schoolbanken op om me bij te scholen in de nieuwe zorgkundige taken. Zo heb ik kennis mogen maken met de VIP’s en bam... VERKOCHT!

HOBBY’S

Reizen, happe en tappe, op tijd en stond een goe feestje en samen zijn met vrienden en familie.

LIEVELINGSETEN: 

Tapas en pasta.

BESTE VIP-EIGENSCHAP:

Lachen en zwanzen tot in detail! :-)

LUKAS VAN CAMP

SPECIALITEIT:

Psychiatrich verpleegkundige

VOORGESCHIEDENIS:

Enkele jaren gewerkt als verpleegkundige-opvoeder voor DVC Zevenbergen. Ook nog als nachtverpleegkundige voor een project rond inclusief wonen.

HOBBY’S:

Veel met muziek bezig. Festivallekes. Ik reis en wandel wel eens graag. Eten zou ik gerust ook als hobby zien. In de zomer ben ik geregeld te vinden voor een spelletje Kubb in het park met een goed hapke en drankje erbij. Mijn kat Marcel opvoeden, al lijkt dit soms eerder een fulltime job. 

LIEVELINGSETEN:

Indisch 

BESTE VIP-EIGENSCHAP:

Eigen coole dansstijl delen met onze gasten :-) 

VINCENT MERTENS 

SPECIALITEIT:

Werkt als zorgkundige. 

VOORGESCHIEDENIS:

4 jaar gewerkt in een rust en verzorgingstehuis

HOBBY'S:

muziek maken, gepassioneerde drummer en padellen.

LIEVELINGSETEN:

Frietjes met ne curryworst special

CHELSEY VAN HOOF

SPECIALITEIT:

Verpleegkunde specialisatiejaar mensen met een beperking 

VOORGESCHIEDENIS:

Tijdens het tweede jaar van de opleiding heb ik de kans gekregen om mee te gaan op vakantie met het rode kruis (aangepaste vakantie voor mensen me een beperking). Dat was zo’n fijne ervaring, toen wist ik het dat is wat ik altijd wil doen elke dag opnieuw! Zo heb ik dan besloten om in het laatste jaar als specialisatie mensen met een beperking te kiezen. In het laatste jaar heb dan stage mogen lopen bij de vips, weer zo’n fijne toffe ervaring. Toen dacht ik als er 1 plaats is waar ik zou willen werken is het daar! Nu werk ik hier sinds september ‘19.  

HOBBY'S: 

Samen zijn met familie, wandelen, padellen, amuseren met de vrienden, gezelschapspelletjes/kaarten, ne goeie boek lezen, ontbijtje, als er wat tijd is ne keer naar de fitness ;),...

LIEVELINGSETEN:

Spaghetti bolognaise met veeeeel kaas :-)

BESTE VIP-EIGENSCHAP: 

Geduldige empathische omgang op maat van onze gastjes! 

INES LEEMANS

SPECIALITEIT: 

Afgestudeerd in 2012 als verpleegkundige.

VOORGESCHIEDENIS: 

Mijn eerste job was op neurologie, urologie en neus - keel en oor in het Sint-Maarten ziekenhuis in Duffel. In februari 2013 ben ik gestart bij het wit gele kruis, waarvan 5 jaar daarvan in Zevenbergen. De sprong naar de VIP was dan ook logisch vermits ik graag met onze doelgroep werk! 

HOBBY'S:

 • Lezen 
 • Waterskiën 
 • Een potje kaarten

LIEVELINGSETEN:

Lasagne en bietjesstamppot 

BESTE VIP-EIGENSCHAP:

Rustige zorg bieden en geeft graag een knuffel.

SIETSE VAN BEEK 

       

SPECIALITEIT:

Mensen met een beperking

VOORGESCHIEDENIS:

Ik heb 7 maanden gewerkt op het mpi Oosterlo als verpleegkundige bij mensen met een beperking. Daar heb ik gewerkt met mensen met een matige verstandelijke beperking, mensen met gedragsproblemen al dan niet zware problematiek, kinderen met een verstandelijke beperking en ook enkele met zowel verstandelijke als een fysieke beperking. Nadien heb ik de kans gekregen om deel uit te maken van dit fantastisch team. 

HOBBY'S:

Ik lees graag al eens een goed boek, liefst lees ik thrillers. Wandelen met mijn 2 hondjes. Ik drink graag een wijntje. Tijd spenderen met mijn familie.

LIEVELINGSETEN:

Kip met steppefrietjes

BESTE VIP-EIGENSCHAP:

Rustige zorg met oog voor kleine dingen.

NATHALIE SMET 

       

SPECIALITEIT:

Als eerste klas van de 4 jarige opleiding bachelor verpleegkunde afgestuurd. Meer dan 2000 uren stage gelopen op verschillende afdelingen. (ziekenhuis-WZC-thuiszorg)

VOORGESCHIEDENIS:

Ik ben een schoonheidsspecialiste die zich verder heeft geschoold tot een verpleegkundige. In mijn eerste jaar tijdens de opleiding ben ik mee op zorgvakantie geweest, een week op een cruiseschip met mensen met een beperking. Hierdoor is mijn nieuwsgierigheid naar mensen met een beperking aangewakkerd. In mijn laatste jaar tijdens de opleiding heb ik de kans gekregen om 3 maanden stage te lopen bij de vip, LEUKSTE STAGE EVER!!! :-) Ik ben super blij dat ik een plekje heb kunnen bemachtigen binnen dit fantastische team

 HOBBY'S:

 • Wandelen met mijn poedel Theodore
 • 101 TV-series zien die ik heb opgenomen
 • Adje voor de sfeer en is goed losgaan!!
 • Afspreken met familie en vrienden
 • Fitnessen
 • Lekker eten
 • & last but not least: Mijne vriend content houden :-)

LIEVELINGSETEN:

Stoofvlees met frietjes en veeeeeel mayonaise

 BESTE VIP-EIGENSCHAP:

Schoonheidsspecialiste die graag met de voeten speelt


NOÉMIE LOBE 

       

SPECIALITEIT: 

Als afstudeerrichting tijdens mijn opleiding verpleegkunde heb ik voor pediatrie gekozen. 

VOORGESCHIEDENIS: 

Ik heb 2 jaar als thuisverpleegkundige gewerkt bij het Witgele kruis en momenteel doe ik ook nog een ambulanciersopleiding.        

HOBBY'S:

 • scoutsleidster bij Akabe Edegem
 • wandelen
 • uitgaan met vrienden
 • genieten van't leven! 

LIEVELINGSETEN: 

Pizza of spaghetti   

BESTE VIP-EIGENSCHAP: 

Zet een liedje op en ik dans/zing mee!


CELINI GORIS 

       

SPECIALITEIT: 

Afgestudeerd als zorgkundige  

HOBBY'S:

 • Lekker uit eten gaan
 • Festivals in de zomer
 • Genieten van het leven

LIEVELINGSETEN:

Tapas en witloof met ham en kaassaus.

BESTE VIP-EIGENSCHAP: 

Een luisterend oor zijn!